Arzberg

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Arzberg Germany **History**

1887: Duitse producten worden steeds competitiever. Daarom heeft Groot-Brittannië de “Merchandise Mark Act” aangenomen, wat betekent dat producten uit Duitsland voortaan de aanduiding “Made in Germany” moeten dragen – in de hoop dat mensen ze zullen vermijden. Maar wat als waarschuwing wordt opgevat, wordt al snel een belangrijk kwaliteitskeurmerk. De eigen “Made in Germany” geschiedenis van het merk Arzberg begon ook rond deze tijd.

1931: “Als je zo bent en expert bent in hoe een goede terrine eruit moet zien, ga er dan een maken”, daagt F.Kreikemeier, directeur van de porseleinfabriek in Arzberg, daagt de jonge afgestudeerde ingenieur Hermann Gretsch uit. Deze Gretsch heeft kritiek op het feit dat geen van de terrines op de markt het mogelijk maakt om de laatste voedselresten uit te scheppen, laat staan ​​dat ze een aantrekkelijke vorm hebben. Gretsch gaat weg en ontwerpt. En het resultaat is overtuigend. De Form 1382 markeert het begin van de opkomst van de Frankische porseleinfabrikant om een ​​koploper te worden van modern en functioneel alledaags porselein.

1954 De term “ontwerper” bestaat nog niet in de jaren 60. Maar er is sprake van het werk dat wordt gemaakt door getalenteerde vakmensen met een bepaald gevoel voor esthetische styling. Velen streven naar een goede vorm. H.Löffelhardt slaagt hierin. Zijn Form 2000 wordt een bestseller. Tegelijkertijd neemt het Museum of Modern Art in New York nota van het ontwerpwerk dat uit het huis van Arzberg komt, en neemt het Form 1382, gemaakt door Löffelhardts voorganger Gretsch, op in zijn permanente tentoonstelling. Arzberg is op weg om het internationale designmerk voor porselein te worden.