Curver

Toont alle 42 resultaten

Toont alle 42 resultaten

Curver begon in 1949 als klein familiebedrijf en werd een van de pioniers in het gebruik van kunststoffen van producten voor dagelijks gebruik

De zwagers P. Curtius en A. Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg (Nederland) met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas.

Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied.

Het bedrijf bracht sterke, duurzame kopieën in opvallende kleuren, traditionele huishoudelijke artikelen als opbergboxen, flessendragers, wasmanden, naaidozen en afvalbakken.

In 1966 nam het huidige DSM 40% van het belang over. in deze periode zocht het bedrijf naar alternatieven omdat de steenkolenmijnen dicht gingen.

Een jaar daarna openden ze een fabriek in Brunssum die tot 2001 in productie bleef. In 1968 sloot Curver de fabriek in Tilburg waar het buisglas werd geproduceerd. Daarna concentreert het bedrijf zich volledig op kunststof: van huishoudelijke producten en verpakkingsmaterialen tot en met industriële toepassingen.

In 1972 nam DSM het bedrijf volledig over. In 1998 werd Curver door DSM verkocht aan de Amerikaanse concurrent Rubbermaid Inc. In 2005 werden de Europese activiteiten van Rubbermaid en Curver ondergebracht in de European Plastic Group, een onderdeel van de Israëlische bedrijvengroep Keter.  Dit is de wereldwijd de Deze groep behoort wereldwijd tot de grootste producenten en leveranciers van kunststof consumentenproducten.

Curver gebruikt sinds 1984 geen kleurstoffen meer met giftige metalen.