Didas

Toont alle 30 resultaten

  Toont alle 30 resultaten

  De dames controleerden de weefsels op fouten op de controleafdeling / + – 1957

  De fabriek is opgestart in 1825.

  Onder Willem van Asten (1895-1969)is het merk DIDAS een nationaal begrip geworden waarvan de dekens erg populair waren. Willem was allereerst ondernemer. Net afgestudeerd aan de textielschool van Mönchen-Gladbach voegde hij al een spinnerij aan het familiebedrijf toe. Een zwager van zijn opa, Willem Diddens, was medegrondlegger van de weverij Diddens & van Asten. De fabriek groeide van een paar honderd tot bijna duizend man, ondanks tussentijdse dieptepunten in de jaren dertig en veertig.

  In 1957 maakten zij een extra verdieping in hun hoofdgebouw.  Deze verdieping ging als showroom dienen waar het assortiment dekens kon worden bekeken. Ook konden hier de klanten, de winkelbedrijven die het product moesten verkopen, goed worden ontvangen. Gezeten in vrolijke zitjes hadden zij, via een raampartij die de gehele breedte van de verdieping besloeg, een panoramazicht over de verre omgeving. Toen de nieuwe verdieping klaar was, werd de pers uitgenodigd om het prachtige schouwspel te bewonderen en uiteraard lovend te schrijven over het genot van het werken in de Helmondse textielindustrie. Deze had in die tijd dringend behoefte aan arbeidskrachten.

  Echter, eind jaren ’60 begon de textielcrisis, maar ondanks dit maakte Willem Asten zich geen zorgen. Als argument voerde hij aan dat hier de bedrijven relatief klein waren en men zich niet toelegde op blinde massaproductie maar op kwaliteit en marketing. Hoe snel de situatie kon wijzigen ervoer zijn zoon Alfred. Vlak na Willems overlijden constateerde Alfred dat mensen bijna van de ene dag op de andere geen dekens meer kochten en fuseerde hij uit nood met Raymakers. In 1972 sloot de spinnerij en in 1978 verdwenen de laatste resten van de fabriek .