Keltum

Enig resultaat

  Enig resultaat

  Historie
  De historie van het merk Keltum begint in 1777 bij het eeuwenoude Koninklijke Van Kempen & Begeer. Deze kenmerkt zich enerzijds door het door ambachtelijke vakmanschap, anderzijds door moderne, eigentijdse producten en -technieken. In 1777 ging Johannes Mattheüs van Kempen in de leer ging om zilversmid te worden.
  In 1789 werd hij als meester opgenomen in het gilde waarmee hij zijn eigen meesterteken mocht voeren. De start van een eeuwenlange traditie in vakmanschap was een feit toen ook zijn zonen Pieter Johannes en Johannes Mattheüs voor het zilvervak kozen. Bij de opening van een nieuwe fabriek in Voorschoten, Nederland, in juni 1858 ontving het bedrijf van Koning Willem III het predicaat “Koninklijk”.

  Door te zorgen dat zij nieuwe vaardigheden of werkwijzen konden introduceren breidde Van Kempen zijn organisatie steeds verder uit.
  Zo ontstond het Engelse systeem om lepels en vorken te maken. Het bedrijf ging internationaal exporteren en er werden kantoren in het buitenland geopend.

  Daarnaast behoorde Nederlands-Indië tot een van de grootste afzetgebieden. Na de dood van J.M. van Kempen III in 1877 werd zijn jongste zoon J.M. van Kempen IV de leider van het bedrijf. De zaak was inmiddels uitgegroeid tot een industrieel bedrijf.

  In 1936 werden de eerste verzilverde artikelen geproduceerd onder de naam Keltum. Koninklijke Van Kempen & Begeer en Keltum bieden tot op de dag van vandaag kwaliteit en raffinement door vakmanschap, modern design en eigentijdse productietechnieken te combineren.